Volg ons

Uitgelicht

3 maanden stadionverbod bij overtreding voetbalgerelateerde corona-maatregelen

3 maanden stadionverbod bij overtreding voetbalgerelateerde corona-maatregelen

Wie zich niet houdt aan de coronavoorschriften rondom het voetbalveld, riskeert een stadionverbod van drie maanden. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt in haar ‘Richtlijn Stadionverbod’.

De voetbalbond omschrijft het als ‘Overtreding van de (aanvullende) veiligheids- en/of hygiënevoorschriften m.b.t. COVID-19’. Volgens de huidige maatregelen moet er onder meer 1,5 meter afstand worden gehouden en mogen er ook geen spreekkoren worden geuit. Premier Mark Rutte stelde vorige week bij de persconferentie voor dat voetbalfans het beste kunnen fluisteren of een toeter mee kunnen nemen om hun club aan te moedigen.

Beelden van de eerste oefenwedstrijd na de coronastop leerden echter al dat bij TECSparta Nijkerk veel bezoekers zich niet helemaal hielden aan de 1,5 meter afstand. TEC hanteerde wel een ‘toegangsbeleid’ waarbij maximaal 250 toeschouwers naar binnen mochten.

Voor lichte overtredingen houdt de KNVB de optie open om de overtreder te bestraffen met een alternatieve straf: 6 tot 9 uur onbetaalde arbeid voor de club.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht