HomeCompetitiesEerste Divisie'21 miljoen nodig voor redding FC Twente'

’21 miljoen nodig voor redding FC Twente’

Om FC Twente te ‘redden’ is een bedrag van maar liefst 21 miljoen euro nodig. Dat zegt voorzitter RvC van FC Twente Dennis Schipper tegenover RTV Oost.

Pijnpunten
,,We weten waar de pijnpunten zitten. De belastingdienst is afgehandeld. Het enige grote dossier wat er nog ligt is die van spelersmakelaar Bunge. De makelaar van oud-speler Corona heeft nog zes miljoen euro tegoed. Met de belastingdienst is een betalingsregeling afgesproken. Het opschonen van de organisatie is bijna klaar. Het wordt tijd dat het weer over voetbal gaat”, stelt Schipper.

7 miljoen
Van de 21 miljoen die nodig is, hoopt FC Twente op 14 miljoen van investeerders en blijft het aandringen op 7 miljoen van de gemeente. De wethouder heeft echter al meermaals duidelijk gemaakt dat 7 miljoen voor de gemeente, die fors moet bezuinigen, een brug te ver is. De tijd begint wel te dringen: ,,We hebben door enkele garantstellingen wel noodverbanden aangelegd maar de tijd raakt echt op. Het is nog zo’n zes weken tot het begin van de competitie en er moet binnen enkele dagen een selectie staan die een goede kans maakt om te promoveren.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.