dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCDe nu 16-jarige Tom Carbaat maakte overstap van AZ Onder-15 naar HFC

De nu 16-jarige Tom Carbaat maakte overstap van AZ Onder-15 naar HFC

Tom Carbaat is zestien lentes en werd weggestuurd bij AZ. Daar was hij linksback in een 4-3-3-systeem maar bij Koninklijke HFC doet hij de voorbereiding mee als linker centrale verdediger in een 5-3-2-systeem. Tegen Jong Ajax maakte hij indruk en ook tegen Jong AZ deed hij verdienstelijk mee.

Bij Koninklijke HFC moet men vervangers uit de hoge hoed toveren voor Vincent Volkert, Jordy Hilterman, Wessel Boer en de drie vertrokken youngsters Payne, Yuksel en Verduin.

 

Talent

En dus doen de talenten Ruben Heeremand, Joas Kors, Panka en ook de 16-jarige Tom Carbaat mee. Voor hem was het duel met Jong AZ een weerzien met enkele bekenden. De linksbenige verdediger speelde tot zijn 15e in de jeugdopleiding van de Alkmaarders. ,,Daar moest ik vorig seizoen weg. Ik speelde als linksback en ze vonden me niet goed genoeg.’’ Gertjan Tamerus heeft een heel andere perceptie. ,,Ik mocht tegen Jong Ajax en tegen Jong AZ als linker centrale verdediger spelen. Dat bevalt me wel. Tegen Jong Ajax ging het beter omdat ik toen meer afspeelmogelijkheden had.

Ik heb meer vrijheid in mijn spel, meer plezier en meer ruimte. Carbaat is 1.84 meter en komt uit Assendelft. ,,Je begrijp dat ik nog niet mag autorijden dus mijn ouders brengen me elke training en wedstrijd.’’

 

Foto Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD