vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlClubsExcelsior MaassluisCorreia, Zethof en Corneille genomineerd voor Beste Trainer in West-2

Correia, Zethof en Corneille genomineerd voor Beste Trainer in West-2

Katwijk-trainer Anthony Correia is één van de drie kandidaten om Trainer van het Jaar in District West-2 te worden. Hij is samen met Kees Zethof van Noordwijk en Dogan Corneille van Excelsior Maasssluis door de VVON genomineerd.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor een VVON Award dien je werkzaam te zijn als hoofdtrainer in het amateurvoetbal op UEFA A niveau of hoger (dus 1e klasse of hoger). Daarnaast zijn er een aantal criteria benoemd welke gebruikt worden bij het nomineren van de kandidaten.

De stemprocedure. In de periode van 10 mei tot 14 mei (12.00 uur) kunnen leden uit elk district een keuze maken uit de drie genomineerde kandidaten in hun district. De leden ontvangen op 10 mei een e-mail waarmee zij hun stem digitaal kunnen uitbrengen.

Op 14 mei 12.00 uur eindigt de mogelijkheid om te kunnen stemmen. Op maandag 16 mei zal bekend worden gemaakt welke zes trainers (1 per district) zijn verkozen tot ‘beste trainer amateurvoetbal’ in het desbetreffende district.

De genomineerden voor district West-2 zijn

Anthony Correia – vv Katwijk – 2e Divisie

Anthony begon zijn trainersloopbaan bij VVH/Velserbroek, voordat hij via IJmuiden terecht kwam bij derde divisionist Odin’59 uit Heemskerk.

Bij Odin’59 maakt Anthony indruk in de derde divisie met fris en aanvallend voetbal, en een knappe 2e plek op de ranglijst. In de  zomer van 2020 kwam Anthony over van ODIN’59 naar Katwijk.

Nadat vv Katwijk in 2018 het kampioenschap in de 2e Divisie pakte en ook in het gestaakte seizoen 2019-2020 bovenaan stond, stopten veel ervaren spelers.

Anthony kreeg van Katwijk de lastige opdracht mee om met een sterk gewijzigde en verjongde selectie te gaan bouwen aan een nieuwe succesvolle ploeg. Als mens en trainer past Anthony met zijn werkwijze, zijn gedrevenheid en zijn passie prima bij de selectie en de club.

Zijn aanvallende voetbalvisie, gekoppeld aan het inpassen van jeugdige spelers, zorgen ervoor dat Katwijk ook dit seizoen, als huidige koploper, een belangrijke titelkandidaat is. Anthony heeft aangetoond dat hij zich als trainer enorm heeft ontwikkeld.

Op een lager amateurniveau ingestapt, heeft hij het vak in al zijn facetten geleerd, en langzaam steeds een stap gezet. Naast zijn hoofdtrainerschap bij Katwijk is hij ook assistent-trainer bij Telstar. Ook daar bewijst hij om onder de vleugels van Andries Jonker prima om te kunnen gaan met inpassen van jonge, talentvolle spelers, en deze te begeleiden naar een volgende stap in hun carrière.

Kees Zethof – vv Noordwijk – 2e Divisie

Kees is na clubs als Foreholte, Noordwijk jeugd en SJC inmiddels bezig aan zijn 5e seizoen bij vv Noordwijk. Met een nette plaats in de middenmoot presteert Noordwijk dit seizoen naar behoren. Het feit dat Kees aan zijn 5e seizoen bezig is bij vv Noordwijk geeft een aantal dingen aan. De club is tevreden over de coach, maar ook Kees zelf is tevreden. De ambitie die de club uitspreekt vertaald Kees naar resultaten.

De club heeft mogelijkheden, maar richt zich toch ook nadrukkelijk op het inpassen van spelers uit de eigen organisatie. De creativiteit die Noordwijk, samen met Kees brengt, zorgt ervoor dat zij niet per se grote investeringen doen, want daar geloven zij niet in.

Wel gelooft Noordwijk in het inpassen van eigen jeugd, en het halen van jonge, talentvolle en ambitieuze spelers die het niet hebben gered in de profwereld. Vaak zijn dit spelers uit de buurt en dat is ook één van de aspecten waar Kees bij het samenstellen van de selectie rekening mee houdt. Dit past volgens Kees ook bij de visie en beleid van de club. Het woord wat Kees veel gebruikt is ‘het groeiproces’, samen met de spelersgroep en de beleidsbepalers werken aan een herkenbaar team.

Die herkenbaarheid vind je ook terug in de wijze van voetballen. Verzorgd spel, bij voorkeur op de helft van de tegenstander, en vanuit een echte team gedachte. Kees daagt zijn spelers uit door ze te laten meedenken met de te hanteren tactiek. Ook dit seizoen laat Kees zien een vakman te zijn die zijn teams laat ontwikkelen.

De huidige positie op de ranglijst in de 2e divisie is dan ook een gevolg van investeren, trainen, (door)ontwikkelen, en creatief zijn.

Dogan Corneille – Excelsior Maassluis – 2e Divisie

Na een actieve carrière als speler heeft Dogan clubs getraind als Noordwijk, Feyenoord jeugd, en IJsselmeervogels. Op dit moment is Dogan trainer van Excelsior Maassluis. Het contract met Dogan is inmiddels verlengt, en dat is niet voor de eerste keer bij de club uit Maassluis.

Na dit seizoen gaat  hij zijn 5e seizoen in. Het lopende seizoen heeft Dogan bewezen dat hij niet alleen met veel plezier bij de club werkzaam is, maar ook dat hij prestaties kan combineren met een gedegen stuk visie, die samen met de club ontwikkeld is, en verder doorontwikkeld wordt.

De samenwerking met de spelersgroep, de staf, technische commissie, bestuur, vrijwilligers en overige trainers voelt niet alleen als zeer vertrouwd, maar zorgt ook voor een optimale sfeer om te kunnen presteren.

Het leveren van een bijdrage aan het creëren van een topsportcultuur binnen de vereniging, en het (door)ontwikkelen van de spelersgroep, zorgen ervoor dat Dogan zich met Excelsior Maassluis blijft ontwikkelen, en op dit moment een verdienstelijke positie op de ranglijst inneemt in de 2e divisie.

Na het vertrek van een flink aantal basisspelers, staat er nu toch weer een hecht team met potentie. Eén van de hoogtepunten dit seizoen was de uitschakeling van F.C. Emmen in het KNVB-beker toernooi, waarna in de achtste finale in de Johan Cruyff Arena werd verloren van Ajax.

Maar een prachtige ervaring voor de club, en de trainer, en het bewijs dat zelfopgeleide spelers een podium bieden wel degelijk kan leiden tot succes.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD